Cezmína paraguajská narezaná - Yerba maté cs. 1000 g - diskusia
Výrobca: Bioruža
Cezmína paraguajská, Yerba maté - list narezaný - Ilex paraguariensis
Maté (yerba maté) je pravdepodobne najobľúbenejší juhoamerický nápoj pripravovaný z lístkov cezmíny paraguajskej.
Cezmína paraguajská je vždyzelený strom vysoký asi 15 m, ktorý sa pestuje hlavne na území Argentíny, Brazílie, Čile, Uruguaja a Paraguaja. "Čaj" pripravovaný z lístkov cezmíny, je známy predovšetkým svojimi výraznými povzbudzujúcimi účinkami. Obsahuje kofeín, vďaka ktorému prispieva k potlačeniu duševnej a telesnej únavy.
Maté sa pije z nádoby zvanej kalabasa. Nálev je svetlo žltý, má delikátnu, reznú a ľahko natrpknutú chuť.
Priaznivé účinky maté:
podporuje vylučovanie vody z tela,
podporuje metabolizmus lipidov,
kontrola telesnej hmostnosti,
osvieženie tela.
Maté sa pije z nádoby zvanej kalabasa. Nálev je svetlo žltý, má delikátnu, reznú a ľahko natrpknutú chuť.
Použitie
Lístky zalejte horúcou vodou (teplota 80-90°C) a nechajte 3-5 minút lúhovať. Potom sceďte.
Čím dlhšie necháte nálev lúhovať, tým je povzbudivejší, ale pozor, po asi 5 minútach začína horknúť. Z jednej dávky je možné pripraviť ďalšie nálevy. Maté môžete piť v ktorúkoľvek dennú dobu. Možno podávať s limonádou, džúsom, prípadne ochutiť javorovým sirupom alebo medom.
Upozornenie
Obsahuje kofeín, nie je vhodný pre deti do 15 rokov, tehotné a dojčiace žen
Maté (yerba maté) je pravdepodobne najobľúbenejší juhoamerický nápoj pripravovaný z lístkov cezmíny paraguajskej.
Cezmína paraguajská je vždyzelený strom vysoký asi 15 m, ktorý sa pestuje hlavne na území Argentíny, Brazílie, Čile, Uruguaja a Paraguaja. "Čaj" pripravovaný z lístkov cezmíny, je známy predovšetkým svojimi výraznými povzbudzujúcimi účinkami. Obsahuje kofeín, vďaka ktorému prispieva k potlačeniu duševnej a telesnej únavy.
Maté sa pije z nádoby zvanej kalabasa. Nálev je svetlo žltý, má delikátnu, reznú a ľahko natrpknutú chuť.
Priaznivé účinky maté:
podporuje vylučovanie vody z tela,
podporuje metabolizmus lipidov,
kontrola telesnej hmostnosti,
osvieženie tela.
Maté sa pije z nádoby zvanej kalabasa. Nálev je svetlo žltý, má delikátnu, reznú a ľahko natrpknutú chuť.
Použitie
Lístky zalejte horúcou vodou (teplota 80-90°C) a nechajte 3-5 minút lúhovať. Potom sceďte.
Čím dlhšie necháte nálev lúhovať, tým je povzbudivejší, ale pozor, po asi 5 minútach začína horknúť. Z jednej dávky je možné pripraviť ďalšie nálevy. Maté môžete piť v ktorúkoľvek dennú dobu. Možno podávať s limonádou, džúsom, prípadne ochutiť javorovým sirupom alebo medom.
Upozornenie
Obsahuje kofeín, nie je vhodný pre deti do 15 rokov, tehotné a dojčiace žen
Otázky, recenzie a diskusia k Cezmína paraguajská narezaná - Yerba maté cs. 1000 g
Pridať otázku
Pridať recenziu, hodnotenie
Pridať recenziu, hodnotenie
Pľúcnik lekársky - list narezaný - Pul
Ibiš lekársky - list narezaný - Althae
Mäta klasnatá - vňať narezaná - Mentha
Ruža damašská - prášok okvetné lístky
Púpava lekárska - list narezaný - Tara
Brusnica obyčajná - list narezaný - Va
Mučenka jedlá, marakuja - vňať narezan
Slnečnica ročná - kvet rezaný - Helian
Lesná jahoda - list narezaný - Fragari
Petržlen záhradný - list narezaný - Pe
Listnatec pichľavý - koreň narezaný -
Vilgain Majorán BIO 15 g
























Pridať otázku