Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi - diskusia
Výrobca: MIYABI
EAN: 4009839408601
Extrémne ostrý japonský nôž typu shotoh, s tenkou, ale odolnou krátkou čepeľou, je ideálny na čistenie, lúpanie a krájanie zeleniny a ovocia. Vďaka neobyčajne jemnému ostriu využijete tento nôž aj na špikovanie mäsa.
Každý jednotlivý nôž je výsledkom majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičné remeslno a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvalite medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro práškovej ocele Micro Carbide MC63 je zapuzdrené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele priznáva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny, neopakovateľný vzor.
Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je chladená pr teplotei -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky brúsený do tvaru "V" pod uhlom 19 °. Každý kus je brúsený ručne, a to tradičnou technikou Honbazuke, overenou stovkami rokov praxe nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho brúsneho kameňa a následne sa ostrie doleští koženým honova
Každý jednotlivý nôž je výsledkom majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičné remeslno a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvalite medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro práškovej ocele Micro Carbide MC63 je zapuzdrené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele priznáva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny, neopakovateľný vzor.
Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je chladená pr teplotei -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky brúsený do tvaru "V" pod uhlom 19 °. Každý kus je brúsený ručne, a to tradičnou technikou Honbazuke, overenou stovkami rokov praxe nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho brúsneho kameňa a následne sa ostrie doleští koženým honova
Cena 387 € v 1 obchode
Otázky, recenzie a diskusia k Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
Pridať otázku
Pridať recenziu, hodnotenie
Pridať recenziu, hodnotenie












Pridať otázku